Over het NSJO


TICKETS 2016!
 

Het Nederlands Studenten Jazz Orkest (NSJO) is een enthousiast en spetterend projectorkest geheel bestaande uit studenten. Ieder jaar zetten 30 studenten twee weken lang alles aan de kant om zich volledig op de muziek te kunnen storten en een geweldige tour neer te zetten. Na een week fulltime repeteren een week op tour door het hele land, spelen in de vetste zalen en voorzien de studentensteden van Nederland van een knallende jazzshow! Het NSJO brengt jazz op een vernieuwende, jonge en vooral aansprekende wijze. Artistieke kwaliteit gaat daarbij hand in hand met een visueel spektakel en het NSJO weet van iedere show een enorm feest te maken, zowel tijdens het concert als bij de afterparty.

Het NSJO is een projectorkest. Dit houdt in dat ieder jaar een compleet nieuwe worden band samengesteld van studenten uit heel Nederland. Om mee te doen worden in oktober audities gehouden waaruit de beste muzikanten worden gekozen. Het NSJO heeft geen wekelijkse repetities. In plaats daarvan worden er twee korte repetitieperiodes, een weeken in november en een week in december, intensief gerepeteerd. In korte tijd leren de orkestleden elkaar en de muziek door en door kennen en wordt een spetterende show in elkaar gezet waarmee ze in december een week op tour gaan door het hele land.

Het NSJO is in 2012 opgericht door oud-leden van het Nederlands Studenten Orkest (NSO), een symfonieorkest bestaande uit studenten uit het hele land. Hoewel er in veel steden al studenten bigbands waren, bestond er tot op dat moment nog geen landelijk studenten jazzorkest of bigband. Om daar verandering in te brengen werd in september 2012 de beslissing genomen het NSJO op te richten en vier maanden later was de eerste tour van het Nederlands Studenten Jazz Orkest een feit!

Deze eerste tour was direct een groot succes. Met Rob de Groot als solist trok het NSJO 2012 als een wervelwind door het hele land en werden zalen van Leeuwarden tot Maastricht plat gespeeld. Dit succes werd doorgezet door het NSJO uit te breiden van een bigband naar een echt jazzorkest. Met een volwaardige strijkerssectie en uitgebreide ritmesectie ging het orkest in december 2013 opnieuw op tour. Met Sven Figee als artistiek leider en Shary-Ann, Ivan Peroti en Yannick Hiwat stond het NSJO 2013 garant voor een knallende show. Dit jaar werd dan ook niet alleen gespeeld in popzalen, maar deed het NSJO ook een theaterzaal, een tv-studio en een radiostation aan.

Ook het jaar daarna werd weer een enorme sprong gemaakt. Als solist ging niemand minder dan ’s lands bekendste jazz gitarist, Anton Goudsmit, met het orkest op pad. Met jonge talenten Joanne Smolders en Jared Grant als vocale solisten en Bert Pfeiffer als artistiek leider werd het een waanzinnige tour. De grenzen van de jazzmuziek werden opgezocht en met een dinnershow voor dak- en thuislozen was het NSJO 2014 compleet.

Benieuwd wat het NSJO dit jaar gaat doen? Dat het een verrassende show gaat worden kunnen we je in ieder geval verzekeren. Kijk voor meer informatie bij tour 2015!

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent het NSJO? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons via FacebookTwitter of Instagram voor het laatste nieuws.

Copyright © 2016 NSJO.nl
Design & Development WJRovers